Opendeurfeest 1/9/2018

De zon schijnt alsof ze vergeten is dat de zomer al over haar hoogtepunt is. In de Sint-Annastraat in Eke is het een drukte vanjewelste. De straat staat vol auto’s. Werkelijk elke halve meter is benut. De parking van het centrum is omgetoverd tot een gezellig terras met diverse stoelen, tafeltjes, tenten, parasols… Overal zitten mensen te kletsen, te lachen, herinneringen op te halen en plannen te maken. Evi heet me welkom. Ze weet me ook te vertellen dat alle workshops die dag vol zitten. Gelukkig is er het standje van Johan met perfecte taarten, heerlijk gezonde broodjes en veel koffie. Zo kom ik de dag ook wel door!

Gejuich stijgt op uit de zaal na de workshop ELW. Zo gaat het de hele dag door: voor elke workshop schuiven een veertigtal mensen de zaal in, om er een uurtje later voldaan en gelukkig weer uit te komen. Aan een hoog tempo vult Mireille de kannen thee bij. Syntia loopt druk heen en weer, maar alles verloopt vlot, ondanks de drukte.

Het loopt niet echt storm voor het standje van Bos&Vijver, maar toch kan Nele een twintigtal mensen warm maken voor een bezoek aan die bijzondere plek, drie straten verder.

De vlammen van het kampvuur branden de herinnering aan deze perfecte dag voorgoed in ons geheugen. We sluiten heerlijk dansend de dag af. Fijne plek, fijne mensen, fijne activiteiten. Een plek om te groeien, jezelf te zijn en te genieten van je leven.

Groene groet

de Vrienden van Bos & Vijver (Nele, Natacha, Syntia, Eben, Linde, Jan, Dirk, Veerle..)