Droomballonnetjes

Centrum Voelen, een dag in februari. “Kom eens mee,” zegt Syntia tegen Natacha en mij, “ik wil jullie iets laten zien.” Het is al donker. We wandelen de straat uit, gaan naar links en een beetje verder naar rechts. Halverwege een doodlopend straatje kruipen we over een draad, de wei in. Dertig meter verder opnieuw een draad over, het groen in. Letterlijk. Respectvol houden we de tak van een boom opzij en stappen we (in het donker) het bos in. We banen ons een weg door de takken. Alsof het zo afgesproken is, stoppen we plots tegelijkertijd. De volle maan schijnt op het water, de magische gloed doet ons verstillen. De kreet van een uil. Welkom in ‘Bos & Vijver’.

Mocht dit een stripverhaal of een tekenfilm zijn, dan zag je nu drie droomballonnetjes met de mogelijkheden van dit stukje paradijs. Een zweethut.. rituelen.. een frisse duik..

Ondertussen hebben we de seizoenen zien passeren. En het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Bos & Vijver is nu van ons. Met eigen centen en de hulp van welwillende vrijwilligers die voor een renteloze lening zorgden, konden we dit stukje paradijs aankopen. We willen deze groene oase van rust beschermen en openstellen voor de mensen die Centrum Voelen genegen zijn. Zo kunnen er bijvoorbeeld workshops plaatsvinden of kunnen cliënten er na een sessie even tot rust komen.

Die renteloze lening willen we graag zo snel mogelijk terugbetalen, en jij kan ons helpen!

Op 1 september starten we een crowdfundingactie ‘Bos & Vijver’. Daar kan je je dan inschrijven op een activiteit ten voordele van het project, of iets kopen waarvan de opbrengst naar “Bos & Vijver” gaat. Een gift op rekeningnummer BE08652904954613 is natuurlijk ook altijd welkom!

Wij hebben al rijkelijk genoten van Bos & Vijver en we hopen dit groene stukje paradijs met jullie te mogen delen. Wees welkom!

Nieuwsgierig? Meer weten? Kijk dan op de website www.bosenvijver.com

Groene groet

de Vrienden van Bos & Vijver (Nele, Natacha, Syntia, Eben, Linde, Jan, Dirk, Veerle..)

Een gedachte over “Droomballonnetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.